Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Leszek z Anna Kolosowska Maciej Burdyński Mania91 Mrrrrr Alice40 Piotr Czubek Octanoska (28414 niezalogowanych)
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
SENTIX napisał:
tropik napisał:
luj napisał:
Bohaterzy - Polskich Obozow Pracy w norwegii!

Baranie!!! Polskie Obozy Pracy sa w polsce.
Trzysta godzin pracy i wyplatka 2000 na reke.A gdzie skladka emerytalno rentowa?Pomysl czasami ze ktos ma rodzine i dzieci,(male dzieci co widza ojca 3-4 razy w roku(
Tak jesli to jest ze ktos moze byc z rodzina dwa tygodnie w miesiacu i jeszcze zarobic taka kaske to jest wszystko OK.
A Ci krzykacze co to niby zarabiaja po 250 kr i wiecej niech sobie dadza dupci sianka.

Ja zarabiam 240nok mi sie udalo ucic z branz ktore sa przeksztalcane przez chwasty pracujace za gowno .....a co do obozow pracy one sa w Norwegii, rozpiererdalacie wszystki firmy po koleji robi sie kolejna Anglia zal mi tylko niektorych moich przyjaciol ktorzy pracuja za 220nok(7lat dochodzili do tej stawki) od 7 lat w tej samej firmie i nagle przyjezdza jedna druga polska kurwa ktora zapierdala jakby jej ktos kite podpalil i pracuje za 140.........zygac sie chce !!!!!!!!!! I w tej kwesti sie zgodze z Jasta ci co tak robicie jestescie Polactwo robactwo

i o tym tu tluke caly czas ale nikt tego nie zrozumie, kazdy sie usprawiedliwia ja mam dobrze!!!
norweski rynek pracy juz zszedl na psy miedzy innymi prze takich bohaterow co za 170nok uwielbiaja ten kraj.

Niewolnictwo jest i bedzie dopoki niewolnicy beda . Czyt. Niewolnik=ignorant!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
masz dzieci?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
gibek napisał:
masz dzieci?

a co to ma do rzeczy ???

czyli jak? pierwsze dzieci zrobic a pozniej sie zobaczy gdzie bedziemy mieszkac? kazdy prywatnie odpowiada za swoje zycie i to jak nim kieruje.

Czyli ok, Ci co maja dzieci i trudna sytuacje maja przyzwolenie na prace na czarno i zanizanie stawek??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tadeusz Wnek
(Teddy)
Wiking
a skąd Ty wiesz,że uzyskał te wiadomości na priv?A nawet gdyby, to czy to daje Ci prawo żeby szczekać o tym jaki to super zaradny jesteś ,jednocześnie narzekając ,jak Ci inni polacy w dupę dają?To naprawdę niebywałe.Ludzie skoro tak dobrze zarabiacie -to nróbcie swoje dalej i niech Wam ziemia lekką będzie,ale są też ludzie którym te 140 nok ratuje życie,a być może ich chorym dzieciom w polsce,lub komukolwiek innemu.Mam takie wrażenie,że wszyscy Wy hejteruący nie macie dzieci i nigdy nie doświadczyliście,co to bieda.Pierdolicie o wysokich stawkach jakie można mieć itd.Ale gdybyście przez choćby 2 dni nie mieli za co kupić w polsce swojemu dziecku jedzenia,lub nie daj (nieboże)-bo ateistą jestem...-koniecznego drogiego lekarstwa,to byście nawet za 60 nok dymali w norge podcierając starcom dupy...Chociaż nie...Jest w was tyle nienawiści-że nie sądzę,żeby było was stać na takie poświęcenie dla własnych dzieci.Trzeba wam głodu,a nie miodu.A w polsce głodu jest od chuja...Celowo piszę z małej litery,bo szacunek straciłem..

i własnie ja jak zaczynalem za kólkiem to czlowiek ze strachu srac nie miał czasu nie muwiac o jedzeniu. pracowałem w jednej firmie to gdyby nie oszczednosci (paliwo) to bym musiał 20kg dzis wazyc i doceniam to co mam dzis

mala poprawka wczesniej napisałem 300 godz tyg chodzilo mi o miesiac wiem ze to mało. 300 liczac tylko czas pracy na tacho poza to nie wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
otóż nie.mam dzieci .w polsce dom mam.gorzej z pracą.tzn praca jest ale z zarobkami gorzej.a jeżeli wam wasze zarobki nie wystarczają w norge przez takich jak ja,bo rzekomo dumpingujemy ceny pomimo samotnego życia,to może wymyślcie coś innego.O dzieci pytam dlatego,że jak już wcześniej sugerowałem gdybyś je miał i miał i miał problemy-zrobiłbyś dla nich wszystko-za wszelką cenę,nie bacząc na to,co kto o tobie powie ,czy napisze na jebanym forum.A ty sentix,jak jesteś taki przechuj to spierdalaj do polski i tam sobie radź.Dobrze się cwaniakuje kiedy się przyjechało do norge w czasie kiedy nie było przesytu na rynku.I szarogęsisz się.I nie dziw się że rynek się psuje.Wszędzie się psuje,gdzie zwiększa się konkurencja.To jest normalne prawo rynkuTzw liberalnego.Norwegia będzie krajem socjalnym doputy-dopóki jej zasoby naturalne się nie skończą.I mógłbyś trochę kulturalniej się wypowiadać ,bo twoja mowa niczym się nie różni od tego buractwa,przed którym tak się wzbraniasz buraczany sobiepanie.Rzeczywiście te fora to strata czasu.Stworzone by sobie pomagać ,ale polusy podrasować przeznaczenie muszą wręcz w przeciwną stronę...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tadeusz Wnek
(Teddy)
Wiking
gibek wielkie brawa dla ciebie BRAWOOOO.

i dwiema recami i nogiema sie podpisuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
i jeszcze jedno tony,a co mają nie pracować i dać dzieciom umrzeć z głodu?rusz głową a nie tylko licz talarki.dlatego pytam o dzieci ,bo wnioskuję ,żeś gówniarz i malusio o życiu wiesz.nie chciałem bluzgać jak do tej pory w stosunku do osób-ale wyłącznie do sytuacji,ale jak widzisz,dałem się sprowokować...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tadeusz Wnek
(Teddy)
Wiking
otóz kolego mylisz sie! ja bynajmniej w baraku nie mieszkam a moje zarobki mam na poziomie kierowcy c+e norweskiego wiec nie nazekam wczesniej w pl miałem do dupy jak pracowałem za zanizona stawke bo kierowcow o zajebania po upadku kilku firm i młodych sie tez akurat najebalo bo kierowca to zawsze ma najlepiej i na chleb musiałem pozyczac a jak po 10 latach pracy poszedłem po zasiłek to PUP sie wypial dlatego tu jestem z rodzina bo nie chce wychowywac euro sierot Naj młodsze do mnie wujek juz muwiło.

a i w norge od razu mi koła nie dali tylko łopate i krawse jak wiecie co to takiego. i na poczatku tez nie miałem 250 a minimalna 160brutto i tak miałem super chłopaki na budowlance po 80 mieli (utrzymanie szef płacił, po 4 na pokój)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
...podpisuje sie pod tym co Sentix napisal.Ma w tym wiele racji czy komus sie to podoba czy nie!!! A Wy ,,Roboty" (nie ludziska) tyrajcie sobie dalej po 300,po 400 godz, jesli Wam zdrowie dopisuje. Pokazujcie dalej ,,ze Polak potrafi" !!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
mieszkam w mieszkaniu w drammen 50mkw z żoną i 2 dzieci-chodzą do norweskiego przedszkola.mam działalność gospodarczą.czasem trafię robótki po 250+mva,ale czase jak nie ma roboty-to nie mam oporu iść do czarnej roboty u polaka za 100nok ot co.po to ,żeby rodzina przeżyła.Nie pierdolcie mi więcej o psuciu wam rynku ,bo żadnego rynku wam nie psuję.ludzie tu przyjeżdżali 10 lat temu i pracowali po 60 nok za godz.na czarno podczas gdy legalne stawki były proporcjonalnie wyższe do aktualnych.Zawsze ktoś ma lepiej,ktoś ma gorzej.-skoro wy macie lepiej 220-240 nok to co się burzycie do tych co mają 140?bo chcecie mieć jeszcze więcej?to róbcie więcej żeby to mieć ale dajcie też żyć tym za 140-bo myślę że oni bardziej się cieszą z ty 140 z rodziną na utrzymaniu niż wy z 240 żyjąc samotnie...ignoranci jebani...jak już wspominałem głodu do dupy wam trzeba a nie miodu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok